PARTICIPACIÓ I COMUNICACIÓ - 14/11/2007

La Taula de Barri del Camp de l’Oliver es reprèn avui amb un pressupost de 30.000 €

La sessió de presa de decisions es fa aquest vespre a l’Hotel d’Entitats

La Taula de Barri del Camp de l’Oliver es reuneix avui en una sessió de presa de decisions que servirà per acordar quines accions es faran en aquella zona durant els propers mesos. Les veïnes i els veïns que assisteixin disposaran d’un pressupost màxim de 30.000 € per decidir les prioritats del Camp de l’Oliver, que van ser seleccionades pel mateix veïnat en la sessió constituent de la Taula de Barri i que hauran de gaudir d’un cert consens per tal que s’executin. Durant la trobada inaugural del passat abril, les persones assistents van concretar detalladament els problemes principals del barri, que s’engloben en tres grans àmbits: neteja i manteniment, mobilitat i vialitat, i cohesió social.

Projecte innovador
Les Taules de Barri formen part d’un projecte participatiu innovador, impulsat per l’Ajuntament d’Arbúcies i supervisat per la consultoria sociopolítica Neòpolis, amb pocs precedents a les comarques gironines, i que té l’objectiu d’apropar la ciutadania a la gestió de la seva vila i de corresponsabilitzar-la en la presa de decisions.

Propostes ciutadanes
Durant aquests mesos, l’equip tècnic de l’ajuntament ha analitzat i valorat quines d’aquestes propostes eren viables i quines no, les ha pressupostat, i ha marcat un termini de temps per dur-les a terme. També s’ha penjat informació al portal www.arbucies.cat i el Grup Promotor (format per dos representants de la Taula de Barri, el tècnic i el regidor de Participació i Comunicació, i un assessor extern) s’ha reunit per preparar aquesta sessió, que s’organitzarà segons una metodologia i uns criteris específics que facilitin la participació de totes les persones presents.

Arbúcies, digues la teva és l’eslògan d’una iniciativa que té el suport del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya. El projecte de les Taules de Barri es va iniciar fa dos anys i durant aquesta legislatura es preveu que es despleguin les quatre taules restants. Cal recordar que aquest procés participatiu que s’està duent a terme avui al Camp de l’Oliver és una prova pilot, els resultats de la qual serviran per acabar de definir el funcionament de la resta de Taules de Barri.

Per assistir a la sessió cal residir al barri i tenir 16 anys o més
La sessió de la Taula de Barri es fa a l’Hotel d’Entitats, on també es va fer la sessió inaugural. La sessió, dinamitzada per la consultoria Neopolis, comptarà amb la presència del regidor de Participació i Comunicació, Jordi Auladell, a més de diferents tècnics municipals que s’encarregaran de presentar les propostes efectuades pel veïnat. Per assistir només cal residir al barri i tenir 16 anys o més.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana303112345
Fletxa setmana6789101112
Fletxa setmana13141516171819
Fletxa setmana20212223242526
Fletxa setmana272829303112
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador