CULTURA - 12/11/2007

El Museu Etnològic del Montseny presenta un conjunt arqueològic “excepcional” del Castell de Montsoriu

S’han recuperat més de 400 objectes provinents de la vida quotidiana del segle XVI.

El Museu Etnològic del Montseny, “La Gabella” (Arbúcies) ha presentat aquest matí una de les troballes arqueològiques més importants de l’arqueologia medieval a Catalunya en els darrers anys, concretament una gran selecció de peces de la vida quotidiana al castell del segle XVI. Les excavacions del passat setembre han permès recuperar un extraordinari conjunt de 400 objectes, corresponents a material tant divers com la vaixella de taula, objectes de cuina, de vidre, metàl•lics, a més de ceràmica i restes de fauna, que permetran fer un estudi acurat sobre l’alimentació, i el registre ecològic d’aquesta part del territori, entre el Montseny, la plana selvatana i el Montnegre. El director del Museu, Jordi Tura, ha qualificat la troballa com una “sorpresa excepcional, tant per la quantitat com per la bona conservació del mateix fons i que posen de manifest l’extraordinària rellevància del Castell de Montsoriu”.

L’alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano, ha destacat les tasques de recuperació i divulgació fetes pel museu, a l’igual que el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, que ha fixat l’obertura del monument pel 2009. El director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Carreté, ha posat Montsoriu com a “bon exemple de col•laboració institucional” i ha definit el projecte com a “emblemàtic, amb capacitat per vertebrar el territori gràcies a un model de recerca global en què la gestió i la restauració han anat lligades de la mà”. La coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Maria Puig, ha valorat molt positivament la capacitat formativa que tenen els camps de treball de joventut com el del Castell de Montsoriu entre els joves. L’acte també ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar.

El Castell de Montsoriu (Arbúcies-Sant Feliu de Buixalleu) és propietat del Consell Comarcal de la Selva i des del 1993, el Museu Etnològic del Montseny (Arbúcies) hi porta a terme les intervencions arqueològiques. Per a molts especialistes està considerat com el millor castell gòtic de Catalunya i fou el cap i casal de la nissaga del vescomtes de Cabrera, una de les més importants del país a l’època medieval.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana27282930123
Fletxa setmana45678910
Fletxa setmana11121314151617
Fletxa setmana18192021222324
Fletxa setmana25262728293031
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador