CULTURA - 11/02/2020

Un drac submarí del Montnegre – Corredor guanya el Fotomontseny

Al concurs hi han participat 65 professionals amb 805 fotografies

Una foto subaquàtica del tritó jaspiat feta al Parc Natural del Montnegre-Corredor ha guanyat la segona edició del Concurs Internacional FotoMontseny. Aquest concurs de fotografia, organitzat per l’Ajuntament d’Arbúcies, el Museu Etnològic del Montseny i l’Associació Fotogràfica d’Arbúcies, vol contribuir a difondre els valors de la fotografia de natura i centra el seu àmbit d’acció al conjunt de les Reserves de la Biosfera declarades dins del Programa sobre l’Home i Biosfera de la UNESCO i, d’altra banda, a tots els Espais Naturals Protegits de Catalunya (parcs, reserves…).

En aquesta segona edició hi han participat 65 fotògrafs amb 805 fotografies procedents de molts indrets del planeta: Sudàfrica, Perú, Equador, Canadà, Estats Units, França, Argentina, Islàndia, Zimbàbue... Les fotografies participaven a 4 apartats diferents i de les guanyadores de cada categoria s’escollia la foto guanyadora del concurs.

Les 32 fotografies finalistes, seleccionades pel jurat format per Martín Gallego, Paco Membrives i Pere Soler, s’han reproduït en gran format (90x60 cm) i es poden veure fins al 8 de març al Museu Etnològic del Montseny, dins l’exposició Biosfera19. Està previst que l’exposició sigui itinerant posteriorment per diferents equipaments culturals i centres vinculats en el món de la fotografia.


Relació de les 4 fotografies guanyadores a les diferents categories:

Espais Naturals Protegits a Catalunya – Flora i Fauna
Drac submarí, de Francesc Fontanals (Foto guanyadora del FotoMontseny2019). El tritó jaspiat (Triturus marmoratus) viu prop de rierols i bases on s’alimenta d’invertebrats aquàtics. La fotografía està realitzada al Parc Natural del Montnegre-Corredor.

Espais Naturals Protegits a Catalunya – Paisatges
Despulls de tardor, de Cristina Ayala. Fotografia artística que simula la caiguda de les fulles a l’Espai Natural de la Serra de Busa (Solsonès).

Reserves de la Biosfera – Paisatges
Mountain Dreams, de Javier Camacho. Alpinistes pujant a un dels cims més bonics del planeta, el Nevado Alpamayo (de 6.768 mts) a la Reserva de la Biosfera de Huascarán.

Reserves de la Biosfera – Flora i fauna
Bernat de Santa Fe, de Xavier Martínez. Un bernat pescaire descansa al bell mig del pantà de Santa Fe del Montseny.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana293012345
Fletxa setmana6789101112
Fletxa setmana13141516171819
Fletxa setmana20212223242526
Fletxa setmana272829303112
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador