ATENCIÓ A LES PERSONES - 08/01/2019

L’Ajuntament d’Arbúcies i l’Obra Social “la caixa”, junts contra l’exclusió social

L’Obra Social ha ajudat a finançar tres projectes socials i comunitaris

Aquest 2018, l’Ajuntament d’Arbúcies i l’Obra Social “la caixa” han tirat endavant tres projectes amb l’objectiu de reduir l’exclusió social i lluitar contra les desigualtats. Un àmbit, el social, en què el Consistori hi ha treballat incansablement al llarg de tota la legislatura, aposant per l’atenció a les persones i impulsar actuacions destinades al foment de la universalització de l’accés als serveis socials. I des de l’Obra Social, s’impulsen iniciatives socials per ajudar a superar situacions difícils, amb especial atenció a les persones que viuen en situació de pobresa.

Els tres projectes que s’han impulsat són l’ajut al lloguer d’un habitatge social per a persones i famílies en risc d’exclusió residencial, ajudes tècniques a la dependència i per a l’accessibilitat per a persones amb dificultats auditives.

La situació de crisi econòmica ha suposat per a moltes famílies l’empitjorament de la seva situació residencial o la manca d’accés a un habitatge digne. Per això, l’Ajuntament va decidir disposar d’un habitatge d’inclusió social i d’emergència per ajudar a aquestes famílies.

Pel que fa a les ajudes tècniques a la dependència fan referència a productes de suport per a persones amb discapacitat destinats a facilitar la participació, a protegir, a donar suport, entrenar, mesurar o substituir funcions o estructures corporals i activitats, o prevenir deficiències i limitacions en l’activitat. En aquest cas, es va comprar una grua per a l’elevació i/o mobilització de persones dependents per al Servei d’Atenció Domiciliària que gestiona l’Ajuntament amb la cooperativa Trafad. El SAD és un conjunt de serveis de proximitat als ciutadans que dona assistència al domicili a persones i/o famílies en situacions de dependència.

Finalment, l’Ajuntament i l’Obra Social “la caixa” han impulsat la instal·lació d’un bucle d’inducció magnètica, un sistema de transmissió d’àudio per a persones que tenen dificultats auditives i que porten audiòfons dotats de posició T. Aquests sistemes eliminen les barreres de comunicació, proporcionen autonomia i afavoreixen la integració d’aquest col·lectiu. És a dir, el bucle magnètica fa possible que les persones amb audiòfons o implants coclears rebin el senyal d’àudio directament dels equips, convertint el so a un sistema magnètic emès per un bucle magnètic i que va directament a l’usuari de pròtesis auditives i elimina qualsevol altra interferència auditiva.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana262728293012
Fletxa setmana3456789
Fletxa setmana10111213141516
Fletxa setmana17181920212223
Fletxa setmana24252627282930
Fletxa setmana31123456
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador