EDUCACIÓ - 09/07/2018

Arbúcies inicia el canvi de model dels menjadors escolars

El curs 2018-2019 s’implanta el nou servei al Jardinet i a l’Escola Vedruna, el curs següent a la resta

L’Ajuntament d’Arbúcies treballa des de fa uns mesos per definir un nou model de menjadors escolars d’àmbit local que modifiqui substancialment el model actual. A hores d’ara, els menjadors escolars arbuciencs estan gestionats per l’empresa Eurest per mitjà d’una concessió administrativa adjudicada pel Consell Comarcal.

Amb l’objectiu de construir un nou model, el passat mes de gener es va constituir la Comissió municipal de menjadors. Aquest espai de treball està format pel equips directius de la llar d’infants municipal i de les dues escoles de primària del municipi. Tanmateix, també en formen part representants de les AMPA de l’Escola Vedruna i de l’Escola Dr.Carulla. També la regidoria i els tècnics de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament.

El passat mes de març, un informe jurídic elaborat per la Secretària-Interventora municipal avalava la gestió de menjadors escolars com una competència municipal. L’article 85 de la Llei de Bases de Règim local i el Decret 160/1996, del 14 de maig, permet que els ajuntaments gestionin aquests serveis previ conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Entre totes les parts, hem definit un model superador d’errors i mancances detectats en l’actual.

La gestió quedarà en mans de la competència municipal i es cogestionarà amb empreses del tercer sector o de l’economia social i cooperativa. L’exigència inicial del nou projecte és treballar amb productes de proximitat i de temporada. Progressivament, s’aniran introduint productes ecològics fins a un mínim d’un 15 per cent en els menús.. Es preveu una diferenciació en els menús entre la línia de 0 a 3 anys i la resta de centres. Pel que fa al personal, s’agafa el compromís d’oferir al personal actual la possibilitat d’incorporar-se a la nova empresa.

Paral·lelament, s’incrementa la qualitat en el servei, sobretot en la revisió de les ràtios de monitoratge, i els productes alimentaris. Els preus baixen significativament entre un 3 i un 5 per cent en funció dels casos i del centre.
En una primer fase, El Jardinet i l’Escola Vedruna ja s’estructuraran amb el nou model el curs 2018-2019. El curs següent serà el torn de l’escola Dr.Carulla. L’Ajuntament està iniciant els tràmits amb el Consell Comarcal i el Departament per fer el nou conveni.

En definitiva, generem un nou espai de sobirania alimentària amb una gestió més propera i cooperativa. I amb una baixada de costos pels usuaris. Un servei consensuat amb la comunitat educativa i que era llargament esperat.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana28293031123
Fletxa setmana45678910
Fletxa setmana11121314151617
Fletxa setmana18192021222324
Fletxa setmana25262728123
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador