POLÍTICA - 07/02/2018

Èxit a la presentació de l’Associació Catalana pels Drets Civils a Arbúcies

Anna Puigdemont, Betona Comín, Esther Cuixart i Francesc Riera reben l’escalf i el suport dels arbuciencs i arbucienques

La Llar de Jubilats va quedar petita a l’acte de presentació de l’Associació Catalana pels Drets Civils per donar suport als exiliats i presos polítics. Anna Puigdemont, Betona Comín, Esther Cuixart i Francesc Riera familiars de presos i exiliats van ser els encarregats de presentar aquesta entitat que aplega la quinzena de famílies afectades per la repressió judicial de l’estat Espanyol.

En aquest primer acte de l’ACDC, presentat pel tinent d’acalde, Jaume Salmeron, els familiars van explicar que el procediment judicial és dur i costós, no només econòmicament. “Hem de gestionar la seva absència i, alhora, no deixar-los sols en cap moment” van subratllar. Per aquest motiu, els familiars i amics dels represaliats i represaliades han creat aquesta associació. Esther Cuixart va explicar que l’objectiu primer de l’entitat és el de finançar els viatges tant a Brussel·les com a les presons espanyoles.

Tots quatre també van destacar l’escalf que estan rebent de tota la gent i que ho agraeixen moltíssim i van recordar que és molt important que la ciutadania no defalleixi i segueixi amb les mobilitzacions de suports als presos i exiliats. En aquest sentit, Comín va assenyalar que “cada injustícia que es produeix es transforma en més capacitat de lluita”.

Durant l’acte, Salmeron ja va anunciar que l’Ajuntament es faria soci de l’entitat perquè “Arbúcies és un poble compromès amb el país i amb les llibertats nacionals”.

Agenda

Cercador